Locatie Wereldwijs

In november 2020 is de nieuwe locatie van de Neuteboomschool in gebruik genomen om onderwijs te geven aan nieuwkomers van 4 jaar tot ongeveer 12 jaar.

De Neuteboomschool, locatie Wereldwijs, staat voor onderwijs aan kinderen met verschillende nationaliteiten, die het Nederlands leren als tweede taal.
De naam Wereldwijs verwijst naar kinderen uit alle delen van de wereld die door onderwijs “wijs” worden.

De leerlingen wonen in het AZC Musselkanaal. Ook kinderen van ouders die als gezin herenigd zijn in Nederland en wonen in de gemeente Stadskanaal zijn welkom op onze school.

De locatie Wereldwijs is gestart met 4 groepen, de groepsgrootte wisselt in de loop van het schooljaar in verband met de in- en uitstroom van leerlingen.
De groepsgrootte is gemiddeld 17 leerlingen.

De inhoud van het onderwijs concentreert zich vooral op het leren van de Nederlandse taal

Under construction - OM Interactive