Online Onderwijs - Belangrijke informatie

16 december 2020

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u inmiddels ongetwijfeld heeft gelezen, heeft de overheid deze week besloten om ook na de kerstvakantie de scholen nog twee weken gesloten te houden. De leerlingen zijn dan niet vrij, maar zullen online onderwijs aangeboden krijgen.
Uiteraard zijn we al druk bezig met de organisatie hiervan, zodat we maandag na de kerstvakantie meteen kunnen starten. In dit bericht leest u belangrijke informatie m.b.t. het online onderwijs.

Organisatie Online onderwijs
Alle leerkrachten zullen u binnenkort via het Ouderportaal van Mijn School informeren over de specifieke organisatie en lesrooster van het online onderwijs van de betreffende groep. In principe is afgesproken dat in de ochtend instructiemomenten zullen worden georganiseerd. De middag is dan beschikbaar voor individuele hulp en begeleiding van kleine groepjes leerlingen. Vanwege goede ervaringen hanteren we zoveel mogelijk dezelfde werkwijze zoals dat ook in maart het geval was.

Skype
Evenals in maart, zullen we ook nu de online instructies gaan verzorgen met behulp van het programma Skype. Alle leerlingen hebben hiervoor een persoonlijk account nodig. We gaan ervan uit dat de meeste leerlingen al een Skype-account hebben. Indien uw kind nog niet over een eigen Skype-account beschikt, willen we u vragen om er alvast een aan te maken. U gaat hiervoor naar: https://www.skype.com/nl/
Klik rechts bovenaan op "Aanmelden".
U kunt op uw PC of tablet het programma "Skype" downloaden, maar het programma is ook zonder downloaden via de bovengenoemde website te gebruiken.

Skypenaam doorgeven aan leerkracht
Als uw kind al een Skype-account heeft, of als u inmiddels een nieuw account heeft aangemaakt, willen we graag dat u de leerkracht van uw zoon/dochter alvast als contact toevoegt. De leerkracht van uw zoon/dochter verzamelt op deze manier alle Skype-accounts van zijn/haar leerlingen. Van de leerkracht van uw zoon/dochter ontvangt u binnenkort een bericht via MijnSchool met daarin de Skypenaam van de leerkracht. In verband met de organisatie van de online lessen, ontvangen we de Skypenaam van uw kind graag zo snel mogelijk.

Skypelessen - Gedragsregels en afspraken
Om de online lessen via Skype zo goed te laten verlopen gelden (net als in maart) enkele belangrijke afspraken:

• tijdens de lessen mogen er geen foto's, video's en/of screenshots worden gemaakt;
  • kinderen mogen via Skype niet ongevraagd chatberichten naar elkaar sturen;
  • tijdens de online lessen zitten de kinderen op een rustige plek;
  • tijdens de lessen is de microfoon "gedempt" en mag pas aan op teken van de leerkracht;
  • leerlingen mogen andere kinderen niet blokkeren, verwijderen en/of op dempen zetten;
  • leerlingen mogen via Skype de meester/juf om hulp vragen, tenzij de status op "Niet Storen" staat;
  • leerlingen zitten op tijd klaar en wachten totdat de juf/meester de online les begint;
  • bij afwezigheid wordt dit vooraf door de ouders via email of MijnSchool aan de leerkracht gemeld;

We willen u vriendelijk vragen om deze regels en afspraken alvast met uw zoon/dochter door te nemen.

Uitleen Chromebooks
Voor leerlingen die thuis niet de beschikking hebben over een PC, laptop of tablet, is het mogelijk om via onze school (op voorwaarden) een chromebook te lenen. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u dit doorgeven aan de directie: directie@neuteboomschool.nl

Inloggen MOO en SNAPPET
Alle leerlingen beschikken over een eigen inlognaam en wachtwoord voor MOO. Via MOO kan uw zoon/ dochter ook thuis inloggen op software waarvoor onze school een licentie heeft. Vanaf groep 4 werken de leerlingen ook thuis met Snappet. De inlogcodes hiervoor zijn in principe bij uw kind bekend. Indien het inloggen in MOO of SNAPPET niet lukt, kunt u een mailtje sturen naar willemdreves@neuteboomschool.nl