Samen spelen is samen leren!

2 maart 2020

Samen spelen is samen leren!

In de voorjaarsvakantie is het Neuteboomplein opgefleurd met spelvakken.

De leerlingen waren blij verrast met allerlei kleurige afbeeldingen op het plein. Dat varieert van cirkels met letters en cijfers tot planeten, twister, een kingvak en lijnen waar zelf een spel kan worden bedacht.

Na een eerste verkenning en ontdekkingstocht werd er al snel overal leuk gespeeld.

Op het kleuterplein werd van cijfer naar cijfer gesprongen, werden woorden met de letters uit de cirkels bedacht. De bovenbouw is erg blij met het kingvak, er werd fanatiek gespeeld!
Bij de planeten werd het planetenspel en planetentikkertje gespeeld.

Op de dinsdag zijn 2 studenten van de opleiding Sport en Beweging aanwezig om een tweetal leerlingen te begeleiden in hun rol als spelcoach. Wekelijks worden 2 nieuwe spelcoaches begeleid.
De spelcoaches zoeken zelf een spel uit die ze willen gaan spelen met andere leerlingen. Ze geven zelf de speluitleg en zorgen dat alles volgens de spelregels verloopt, moedigen de leerlingen aan en zijn enthousiast bezig!

Een mooie rol waarin plezier en verantwoordelijkheid voor het spelplezier met elkaar, de uitvoering en het gebruik van de materialen belangrijk zijn. Na afloop van de pauze wordt door de studenten met de spelcoaches een korte terugblik gedaan met als doel om leermomenten te ervaren die bij een volgende beurt als spelcoach weer gebruikt kunnen worden!

Als u toegang hebt tot het ouderportaal, klik hier voor het foto album.